Plattsättare Stockholm

Klinker och kakel för all renovering!

Vår erfarenhet innefattar stor kompetens om badrum och andra våtutrymmen. Vi kan hjälpa dig att planera ett renoveringsprojekt och utför plattsättning av bland annat kakel, med rätt material och bearbetning för att stå emot fukt. Som snickare i Stockholm erbjuder vi allt från finputs av detaljer till grovjobb och totalrenovering.

Plattsättare Stockholm

För flera olika typer av renoveringsprojekt krävs det att man anlitar en plattsättare och Snickarn' i Stockholm är experter på allting som rör plattsättning av klinker, kakel och förberedelser inför din renovering av kök, badrum eller annat våtutrymme.

Våra tjänster är skräddarsydda för att passa alla kunders individuella behov, där vår offert inkluderar både kostnad för arbetet och även materialkostnader för att ge dig en bättre överblick på den faktiska kostnaden.

Att lägga kakel eller klinker på egen hand är inte bara tidskrävande. Om det inte görs på rätt sätt finns det risk för att de inte fäster och i badrum tillkommer andra risker som fukt- eller vattenskador. Genom att anlita oss för att göra arbetet åt dig är du garanterad ett professionellt resultat, där även dina önskemål och idéer tas med i beräkningen för att det ska designas efter din personliga stil.

Därför ska du anlita en plattsättare i Stockholm

Som plattsättare Stockholm kan vi utföra jobbet på ett professionellt sätt och använda vår expertis för att arbetet ska gå smidigt och för att du ska kunna hålla kostnaderna nere.

Framför allt renovering av badrum kräver en hel del kunskap gällande förarbete och materialval, eftersom det är ett våtutrymme med fukt och vatten som annars lätt kan ge upphov till skador. Den största anledningen till att anlita en plattsättare kommer helt enkelt vara att arbetet görs på rätt sätt, där du är garanterad det bästa resultatet utan risker.

Fördelar med plattsättare Stockholm

Det finns flera fördelar med att anlita Snickarn' i Stockholm för plattsättning eller övriga tjänster som vi erbjuder både företag och privatpersoner.

 • Kostnadsfri offert för alla tjänster – Vi erbjuder alltid en offert som är kostnadsfri oavsett vilken typ av tjänst du anlitar oss för. Kontakta oss för mer information om ditt nästkommande projekt.
 • Arbetet utförs av kompetent personal – Alla plattsättare och snickare i Stockholm som vi arbetar med är kunniga och utbildade för att arbetet ska utföras professionellt.
 • Dina önskemål tas alltid med i beräkningen – Innan ett projekt påbörjas så tar vi dina idéer och förslag med i beräkningen. Detta för att du ska få det slutresultat som du drömmer om.
 • Rätt materialval för bästa resultat – Olika utrymmen kräver olika material, där vår expertis inom plattsättning innebär att vi kan föreslå det bästa materialet för badrummet, köket eller annat renoveringsprojekt.
 • Vi hjälper dig med planering och plattsättning – Som kund är det inte alltid enkelt att veta hur man vill ha det. Vi hjälper dig därför med att skissa fram en plan för renoveringen, vilka detaljer du prioriterar och genomför sedan plattsättning som tar alla dessa faktorer med i beräkningen.
 • Plattsättare med miljötänk – Val av material, arbetssätt och metoder är planlagda med miljön i största fokus. Därför väljer vi att avstå användning av material som inte är miljöcertifierade och hållbara i största möjliga utsträckning.

Andra tjänster vi erbjuder

Vi är inte bara proffs på plattsättning, vår kunniga personal är även utbildade för att vi ska kunna erbjuda ett brett paket av andra valbara tjänster som till exempel:

 • Kök- och badrumsrenovering
 • Renovering av trapphus eller balkong
 • Altanbygge
 • Fasadunderhåll och målning

Kakelsättare i Stockholm med mål att skapa ditt drömbadrum

Att anlita en kakelsättare Stockholm för att lägga kakel eller klinker i din badrumsrenovering är ett måste för att säkerställa att badrummet uppfyller regelverk och där det inte finns någon risk för fuktskador. Våra hantverkare är utbildade för att kunna vägleda dig genom både valet av material, förarbete för att skydda husgrunden från fukt och för att utföra arbetet till ett konkurrenskraftigt pris.

För oss är det viktigt att du får precis det badrum som du alltid har drömt om, där vi hjälper dig genom hela processen.

Hur mycket kostar det att kakla om ett badrum?

Beroende på hur omfattande kakelsättning du är i behov av kommer priset att variera. Som kakelsättare i Stockholm förstår vi att inte alla har budget för att lägga klinker eller kakel över hela badrummet, där du därför kan hålla kostnaderna för material nere genom att istället välja en vägg som du vill framhäva lite extra efter renoveringen.

Nedan är ett räkneexempel på ett ungefärligt pris för kakelsättning, där vi inkluderar arbetskostnad, materialkostnad och även räknar efter ROT-avdraget, för att du ska få en uppskattning om hur mycket det kommer att kosta att kakla om ditt badrum eller våtutrymme.

Samma räkneexempel gäller även för plattsättning i kök eller andra ytor i hemmet, vilket är beräknat på en timlön för plattsättare på 500 kronor i timmen och en materialkostnad på 500 kronor per kvadratmeter. 

En generell tumregel är att det tar cirka 60-70 timmar att kakla om ett normalstort badrum, vilket även beror på storleken och hur stor del av väggen eller golvet som du behöver hjälp med av en plattsättare.

Räkneexempel för kostnad över kakelsättning med en arbetskostnad på

Kvadratmeter Arbetskostnad Materialkostnad ROT-avdrag Totalkostnad
10 kvadratmeter 13 000 kr (26 timmar) 5 000 kr 3 900 kr 14 100 kr
25 kvadratmeter 32 500 kr (65 timmar) 12 500 kr 9 759 kr 35 241 kr
50 kvadratmeter 65 000 kr (130 timmar) 25 000 kr 19 500 kr 70 500 kr
100 kvadratmeter 130 000 kr (260 timmar) 50 000 kr 39 000 kr 141 000 kr

Plattsättare i Stockholm – Skapa ditt drömkök

Som plattsättare i Stockholm kan vi även utföra plattsättning i kök, vilket också kräver särskild kunskap för att resultatet ska vara hållbart och där valet av material passar ändamålet perfekt.

Kakel är ett material som uppskattas i kök och oftast används över bänkskivan och spishällen, för att skydda mot mat- och oljestänk. Detta material är mycket enkelt att rengöra och väldigt hållbart, vilket innebär att ditt nyrenoverade kök kommer att stå fast i många, många år.

För bästa resultat erbjuder vi en tjänst där vi hjälper dig att välja ut rätt plattor, kompletterande färgval, samt ge andra råd som kommer att skapa både ett väldesignat, vackert och även praktiskt kök som hela familjen kommer att älska att använda.

Plattsättning i Stockholm av badrum och andra våtutrymmen

Vi utför olika former av plattsättning i Stockholm, för att kunna vara en komplett snickerifirma som passar alla behov och budget. Ett av våra expertområden är renovering och plattsättning av badrum, där det krävs expertis och kunskap för att kunna få ett perfekt slutresultat och där kakel och plattor är optimala för fukt och vatten.

Varje projekt utförs med kvalitet i fokus och utöver plattsättning, kan vi även hjälpa till att skissa och bolla idéer om hur du vill få badrummet utformat. Tack vare vår långa erfarenhet och öga för nya trender, kan vi skapa ett resultat som både är modernt, men som även speglar din alldeles egna personliga stil.

Förbehandling och tätskikt

Tätskikt är en nödvändig prioritering när man renoverar eller plattsätter badrum, då det annars finns stor risk för fuktbildning, vilket kan leda till omfattande och väldigt kostsamma vattenskador. Vår kunniga personal är utbildade för att kunna göra rätt förarbete och lägger till tätskikt som skyddar husgrunden från fukt.

Ett tätskikt adderas också alltid när vi lägger klinker, plattor eller kakel i hallen eller renoverar köket. Detta för att minska riskerna för att framtida fuktskador uppstår.

Plattsättning enligt regelverk och godkännande av försäkringsbolag

Den allra största nackdelen med att försöka utföra plattsättning på egen hand är att man kanske inte besitter rätt kunskap för att kunna följa gällande regelverk och säkerställa att arbetet godkänns av försäkringsbolagen.

Om inte renoveringen faller inom regelverkets kriterier, är det inte säkert att man har möjlighet att få ut en tecknad försäkring. Detta innebär att du inte får kompensation för fuktskador eller andra besiktningsfel, där du oftast blir tvungen att stå för hela kostnaden av renovering av badrummet på egen hand.

Att investera i att anlita en professionell plattsättare innebär att du täcker upp för dessa onödiga risker, vilket sparar dig pengar i det långa loppet och i händelse att det skulle bli en läcka som måste åtgärdas.

Materialkostnader för att lägga klinker eller kakel av en plattsättare

Någonting som kan vara väldigt svårt att beräkna på egen hand innan arbetet påbörjas är hur mycket material som behöver köpas in, samt vilken typ av material som passar bäst för det rum som behöver plattsättas.

Beroende på hur fint material du väljer kan prisspannet variera mellan 100-1 000 kronor per kvadratmeter. Genom att anlita en plattsättare Stockholm kan du få hjälp med plattsättning, samt att hitta rätt material för din fastighet och renoveringsprojekt. Vi erbjuder råd och plattsättning utefter dina önskemål, vilket ger ett bättre slutresultat och vilket även är varför vi har fått ta emot så många positiva kundomdömen genom åren.

Oavsett projekt kommer vi att göra ett arbete som alltid slutförts med perfektion, av kompetenta hantverkare och plattsättare och där du som kund alltid står i fokus.

En fördel med att använda material från en plattsättare, är att vi kan säkerställa att rätt mängd köps in utefter det rum som ska kaklas. Dessutom kommer arbetet att flyta på bättre och vi kan säkerställa att du betalar ett bra marknadspris för materialet, vilket håller den totala kostnaden nere.

Tips för dig som vill lägga klinker, kakel eller plattor själv

Att anlita en plattsättare kostar dock en slant och för alla bestyr eller småfix i hemmet är det inte alltid man är i behov av att anlita en firma som kan göra jobbet åt dig. Om du även planerar att lägga klinker, kakel eller plattor själv finns det några huvudsakliga punkter som du bör ta med i beräkningen.

Det är särskilt viktigt att du är påläst om du ska utföra arbete i badrummet eller annat våtutrymme, där fuktskador annars kan bli ett väldigt kostsamt problem längre fram. Att istället anlita en plattsättare har därför helt klart sina fördelar, även fast det kostar lite.

Att välja att lägga ett klinkergolv har också sina fördelar. Många uppskattar detta material eftersom det är lättskött, smidigt att lägga även om man inte har så mycket erfarenhet och även att det är enkelt att torka av. Här listar vi några praktiska tips som du kan använda dig av när du vill lägga klinker som golv:

 1. Lägg aldrig klinker direkt på golv av trä: Lägg istället till tunna spånskivor, alternativt gipsgolv för att få en bra grund.
 2. Gå inte på nylagt golv: En rekommendation är att vänta 1-2 dagar innan du börjar att gå på det nylagda klinkergolvet. Det finns annars en risk för att plattorna flyttar på sig, samt kan även orsaka skador eller sprickor i golvet som är svårt att reparera.
 3. Tänk på undermaterialet: Det går bra att lägga ett golv av klinker på olika typer av golvmaterial, såsom trä eller på en plastmatta. Däremot är det viktigt att underlaget är stabilt och förbehandlas på rätt sätt.
 4. Val av klinkers till golv: Grovheten på klinkersgolv kan variera väldigt mycket och det finns för- och nackdelar med båda alternativen. Ett grövre klinker minskar halkrisken och kan därför vara ett särskilt bra val för badrum. Däremot är de lite mer tidskrävande att rengöra, då de fångar in mer smuts och damm.

Kostnadsfri offert till samtliga kunder

Oavsett vilken tjänst du behöver hjälp med så erbjuder vi en helt kostnadsfri offert, där vi baserar beräknad arbets- och materialkostnad efter dina inskickade uppgifter.

För större projekt rekommenderar vi en översyn av de eller det rum som behöver plattsättning eller renovering. Detta innebär att vi kan ge en mer genomtänkt och noggrann uträkning, för att du ska få en bättre överblick på den faktiska kostnaden för det projekt du vill utföra.

Utöver plattsättning av kakel, plattor eller klinker, erbjuder vi även renovering av badrum, kök, fasadunderhåll och även hjälp med att bygga pool. Välkommen att ansöka om en offert idag.

Innefattas våra tjänster av ROT-avdraget?

När du anlitar oss som plattsättare kommer vi automatiskt vid en offert att göra ROT-avdrag, vilket reducerar arbetskostnaden med 30% upp till 50 000 kronor.

En höjning av ROT-avdraget senare under 2024 innebär att man därefter kan göra avdrag på upp till 75 000 kronor per år och person. Tack vare detta avdrag kan fler hushåll renovera och underhålla sina fastigheter, samt företag får också fördelar av denna höjning och fler arbetstillfällen.

Som snickerifirma är vi måna om att du ska kunna få en marknadsledande prissättning för våra tjänster, där ROT-avdraget är ett utmärkt sätt för dig att hålla kostnaderna nere ytterligare för plattsätttning eller annat jobb som du behöver hjälp med. Vi tar oss an varje projekt, stort som småskaligt till både företag och privatpersoner.

Letar du en professionell snickare i Stockholm, ring 08-446 854 94 eller fyll i formuläret på hemsidan, så hjälper vi dig.

Vanliga frågor om plattsättare i Stockholm

 • Vad kostar en plattsättare i Stockholm?

  Ett ungefärligt timpris för att anlita en plattsättare i Stockholm ligger på 500 kronor i timmen. Arbetskostnaden kommer dock att variera beroende på vilken tjänst du vill anlita oss för, hur omfattande projektet är och vi lägger även till materialkostnader. Våra tjänster omfattas av ROT-avdraget, vilket innebär att du kan göra avdrag på 30% av arbetskostnaden.

 • Vad gör en kakelsättare?

  En kakelsättare (plattsättare) kan ha flera arbetsuppgifter. Oftast anlitas en plattsättare för att montera kakel, klinker, stenplattor, samt för att montera konstbetongplattor eller mosaik på bland annat väggar och golv. Plattsättning är en mycket viktig detalj som ger rummet ett bättre helhetsintryck och även en mer personlig prägel.

 • Hur lång tid tar det att lägga kakel?

  Hur lång tid arbetet tar med att lägga kakel eller anlita en plattsättare för att lägga andra typer av plattor varierar beroende på bland annat storlek på rummet, hur omfattande arbete som krävs och även vilken typ av material man väljer. Bäst är därför att kontakta oss för en offert, för att du ska få en bra överblick på kostnaden.

Vad kostar det? Få gratis offert:

Offertförfrågan

Alla tjänster