Fönsterrenovering Stockholm

Underhåll eller byte av fönster!

Din bostad kommer att få ett bättre helhetsintryck om du prioriterar regelbunden fönsterrenovering. Här kan vi byta fönsterdelar, glas, måla eller helt byta fönster om du vill ha bättre värme- eller ljudisolering. Här arbetar vi oftast med ett fast pris per fönster, för att ge dig en bra överblick på kostnaden.

Fönsterrenovering Stockholm

Fönstren har väldigt stor betydelse för det totala helhetsintrycket för bostaden, där det är ett viktigt område för dig som fastighetsägare att prioritera.

En fönsterrenovering Stockholm kan även ge en mängd fördelar, där byte av gamla fönster bidrar till bättre värmeisolering och där du kan välja en design som passar dig. Även valet av fönster går i trender, där vi på Snickarn' i Stockholm är vana vid att arbeta med de senaste materialen och kan hitta en praktisk och funktionell lösning som passar din familjesituation och budget.

Välkommen att kontakta vår kundtjänst för mer information om våra tjänster eller för att få ett beräknat pris inför din fönsterrenovering. En offert är alltid kostnadsfri och utan tvång för att fortgå projektet, där du kan få en bra överblick innan vi börjar renovera. Dina önskemål tas alltid med i beräkningen.

Snickerifirma med lång erfarenhet av fönsterrenovering i Stockholm

Vi har arbetat inom snickeribranschen i mer än 10 år, vilket innebär att vår långa erfarenhet alltid lägger grunden när vi renoverar fönster till lägenheter eller hus.

Du som kund har alltid vårt största fokus, där det är viktigt att vi hittar en lösning som du känner dig bekväm med och som också har en praktisk funktion. Samtliga fönster vi tillgodoser är av hög kvalitet, för att vara värmeisolerande och motståndskraftiga mot väder och vind.

För helhetsintrycket på ditt hus är det också viktigt att valet av fönster speglas i dina personliga preferenser. Här kan du välja klassiska äldra fönster i trä, eller ett annat material som passar dina behov och budget. I varje steg av processen finns vi där för en konsultation och garanterar alltid att varje arbete är professionellt utfört och innefattar allt som du behöver.

Detta ingår vid en fönsterrenovering

Vi utformar varje arbete för att täcka upp för just dina behov, allt från valet av färg till fönster och fönsterbågar. Därför kommer också varje fönsterrenovering som vi utför att se lite olika ut beroende på uppdrag och dina preferenser. Nedan steg är alltid någonting som vi besiktar och justerar för fönsterrenovering i Stockholm.

 1. Vi börjar varje fönsterrenovering med att noggrant besikta fönstren för att se vilka delar som behöver underhållas, målas eller bytas ut.
 2. Beslag på fönstret byts ut för att vara rena och fräscha, vilket även gör dina fönster enklare och praktiska att använda.
 3. Vi behandlar träfönster på samtliga ytor vilket gör fönstren tåliga mot regn, snö och annan väderpåverkan.
 4. Hörnbeslag målas alltid med rostskyddsfärg, vilket ökar livslängden på fönstren.
 5. Trädelar som är murkna eller väldigt avskavda (till exempelvis fönsterbågar och karmar) byts ut mot nytt material.
 6. Vi målar fönster och fönsterbleck i en nyans som vi har pratat igenom på förhand. De flesta väljer svarta eller vita fönster.
 7. På fönster med spruckna fönsterglas kan vi även erbjuda hjälp med byte av glas.
 8. Om du har problem med fönstren inte är värmeisolerande nog kan vi täta fönstren.
 9. Slutligen installerar vi även spaltventiler för allra bästa slutresultat.

Hur mycket kostar fönsterrenovering i Stockholm?

Vid en fönsterrenovering i Stockholm kan vi antingen anlitas för ett fast pris per fönster, eller en timkostnad beroende på vilka typer av fönster som ska renoveras och även hur många fönster som ska bytas eller underhållas.

Nedan exempel är baserat på en arbetskostnad på 650 kr, samt materialkostnad på 4 500 kronor per fönster. Arbetstiden för en snickare i Stockholm tar cirka 30 minuter-1 timme per fönster beroende på typ av fönster, samt om det även behöver adderas karmar eller fönsterbåge.

Kostnaden för material kommer dock att variera beroende på vilket material du slutligen väljer. Till detta kan du sedan göra 30% avdrag på arbetskostnaden i form av ROT-avdrag.

Antal fönster Arbetskostnad Materialkostnad ROT-avdrag Totalkostnad
1 fönster 650 kr 4 500 kr 195 kr 4 955 kr
5 fönster 3 250 kr 22 500 kr 975 kr 24 775 kr
10 fönster 6 550 kr 45 000 kr 1 965 kr 49 585 kr
20 fönster 13 100 kr 90 000 kr 3 930 kr 99 170 kr

Valet av material vid byte av fönster

Många älskar gamla träfönster, som ger hemmet ett harmoniskt intryck och som flera även anser är det bästa komplementet för den svenska huskonstruktionen.

Däremot finns det även flera olika alternativ till träfönster, vilket både kan vara mer funktionellt, hållbart och där andra material även kan bidra till att hålla kostnaden nere. Har man väldigt många fönster som ska bytas ut helt kan det för många även vara en kostnadsfråga i vilken typ av material som man föredrar.

För renovering av fönster brukar priset ligga inom väldigt olika prisspann. Kontakta oss för ett beräknat pris och totalkostnad för den typ av fönsterrenovering eller byte av fönster som du planerar. Följande material är väldigt vanligt för fönster och samtliga material kan ge både för- och nackdelar när man renoverar.

 • Träfönster
 • Alluminiumfönster
 • PVC-fönster

Vilka typer av fönster ska man välja?

Sedan kommer också beslutet om vilka typer av fönster som ska väljas. Det finns både energifönster, som har bättre värmeisolerande egenskaper eller ljudisolerade fönster som rekommenderas om du bor nära en större väg eller mitt i stan där ljudnivån brukar vara högre.

Vid en inspektion kan vi hitta den bästa lösningen av fönster för ditt boende.

Fördelar med att renovera fönster i stockholm

Att renovera fönster ger inte bara rummet och din bostad ett bättre helhetsintryck, det kommer att påverka marknadsvärdet på ditt hem vid en eventuell försäljning, samt sparar dig även pengar i energikostnader, då nya fönster håller värme bättre, vilket sänker energiförbrukningen under framför allt vintermånaderna.

Detta är några fördelar som du får av att prioritera regelbundet underhåll eller att renovera fönster på din bostad:

 • Gamla fönster kan bytas ut för bättre värmeisolering
 • Skapar ett bättre helhetsintryck av bostaden
 • Fönstren kan anpassas efter din personliga smak
 • Skyddar huset bättre vid inbrott och kraftigt väder

Kontakta oss för fönsterrenovering i Stockholm och omnejd

Vi är alltid måna om att varje typ av fönsterrenovering ska kunna utföras till perfektion med professionella metoder och att fönstren ska kunna stå emot väder och vind för att fylla sin praktiska funktion. Utöver detta är även du som kund i fokus, där vi alltid arbetar för att du ska bli 100% nöjd.

Vi erbjuder våra fönsterrenoveringar till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsägare, där vi erbjuder antingen ett tim- eller fastpris för att du ska få en bra överblick på kostnaden.

För arbetskostnaden kan du göra ROT-avdrag, precis som med våra andra tjänster som vi erbjuder. Detta innebär att du kan dra av 30% och därför sänka kostnaden för renoveringen markant.

Letar du en professionell snickare i Stockholm, ring 08-446 854 94 eller fyll i formuläret på hemsidan, så hjälper vi dig.

Vanliga frågor om fönsterrenovering i Stockholm

 • Hur mycket kostar en fönsterrenovering i Stockholm?

  Arbetskostnaden för att byta fönster brukar ligga på runt 600 kronor i timmen. Till detta behöver du även betala för material och om du har ett boende med gamla fönster, kan vi även rekommendera att de byts ut till nya fönster med bättre isoleringsförmåga och hållbarhet. Kontakta oss för en offert och inspektion av dina fönster hemma.

 • Vad innebär fönsterrenovering?

  Renovering av fönster kan bestå av byte av glas, karmar, kittning, byte av delar av fönstret, fönsterbågar eller trä som är murket, samt målning av fönster. Dina behov tas alltid med i beräkningen för att du ska kunna få fönster som ser nya ut och därför ger ditt boende ett bättre helhetsintryck.

 • Ska man renovera eller byta ut fönster?

  Vid en inspektion kan vi avgöra om dina fönster är i behov av att helt bytas ut eller om det finns möjlighet att underhålla fönstren för att de ska kunna fortsätta att göra ett bra och säkert jobb. Oftast beror det på åldern på dina fönster.

Vad kostar det? Få gratis offert:

Offertförfrågan

Alla tjänster