Golvslipning Stockholm

Golvrenovering och golvläggning efter ditt boende!

Renovering, underhåll och golvläggning är ett av våra expertområden, där vi förbereder underlaget på rätt sätt, anpassar valet av material efter budget och rum, samt där vi tack vare vår erfarenhet arbetar både med golv i olika trämaterial och plast. Vi utför både mindre och större jobb av golvläggning, samt restaurering och behandling av äldre trägolv.

Golvslipning Stockholm

Golvet har väldigt stor betydelse för det generella helhetsintrycket för din lägenhet eller ditt hus. Samtliga golv kräver även regelbundet underhåll för att fortsätta hålla, minska risken för flisor och för att golvet fortsatt ska vara enkelt att rengöra.

Som hantverkare i Stockholm med omnejd erbjuder vi golvslipning Stockholm, renovering och golvläggning helt efter dina önskemål och budget. Våra tjänster är framtagna för att du ska kunna få ett färdigt resultat av högsta kvalitet, samtidigt som vi även erbjuder ett bra pris på våra tjänster och paketlösningar.

För att du ska känna dig lite extra trygg i valet av byggfirma, erbjuder vi även en nöjd-kund-garanti. Välkommen att kontakta oss för att diskutera ditt golv och vilken typ av arbete som du behöver hjälp med.

Golvläggning i Stockholm – Allt från massiva trägolv till klickgolv

Snickarn' i Stockholm är en flexibel byggfirma, där vi tack vare vår långa erfarenhet och mer än 10 år i branschen, hela tiden håller oss på tårna genom att utbilda personalen i nya golvmaterial, arbetsmetoder och ytbehandlingar för att du alltid ska vara garanterad det bästa resultatet.

Vår breda kompetens innebär även att vi kan hjälpa dig med att lägga nytt golv av olika varianter av trägolv, som till exempel massiva trägolv eller enklare klickgolv, fiskbensparkett, parkettgolv, lamellparkett, samt andra material som till exempel vinylgolv.

Eftersom priset och även arbetsmetoden skiljer sig väldigt mycket åt beroende på vilket golv man väljer, är vi väldigt måna om att kunna erbjuda någonting för alla privatpersoner och företag. Oavsett om du ska lägga nytt golv i vardagsrummet, skapa ett showroom till kontoret eller behöver annan typ av golvläggning i Stockholm, är vi en byggfirma som du kan räkna med.

Olika typer av trägolv som vi arbetar med

Utvecklingen av valbara golv som man kan välja mellan är idag väldigt bred och sträcker sig över allt från massiva trägolv som är robusta och tåliga, till plastgolv eller klickgolv som inte är lika tidskrävande och som i de flesta fall även är behandlade med antingen lack eller olja i förhand.

Detta är några av de vanligaste trägolv och andra material som vi ofta arbetar med när vi lägger nya golv eller genomför en golvslipning i Stockholm:

 • Parkettgolv som till exempel fiskbensparkett eller lamellparkett
 • Laminatgolv
 • Sten- och klinkergolv
 • Textilgolv
 • Vinylgolv
 • Linoleumgolv

Vilket pris ska man räkna med för golvslipning i Stockholm?

I de flesta fall betalar man ett timpris för hantverkare som genomför en golvslipning, vilket vanligtvis varierar mellan 250-350 kronor per kvadratmeter. Till detta betalar man även för materialkostnad, vilket är valet av ytbehandling eller om särskilda åtgärder krävs för att restaurera ditt golv vid en golvslipning.

ROT-avdraget gäller när du anlitar oss för golvslipning, där ett avdrag på 30% automatiskt görs på arbetskostnaden. Fördelen med dessa avdrag är att detta bidrar till att vi i en ännu större utsträckning kan erbjuda ett bra pris för samtliga av våra tjänster.

Nedan räkneexempel gäller vid en arbetskostnad på 300 kronor per kvadratmeter och inkluderat ROT-avdrag. Vid en offert på golvslipning räknar vi även in materialkostnad för att ge dig en bra överblick på den totala kostnaden för renoveringen:

Kvadratmeter Arbetskostnad ROT-avdrag Totalkostnad
10 kvadratmeter 3 000 kr 900 kr 2 100 kr
30 kvadratmeter 9 000 kr 2 700 kr 6 300 kr
50 kvadratmeter 15 000 kr 4 500 kr 11 500 kr
100 kvadratmeter 30 000 kr 9 000 kr 21 000 kr
150 kvadratmeter 45 000 kr 13 500 kr 31 500 kr

Anlita oss för att slipa golv i Stockholm med omnejd

Vi erbjuder golvslipning i Stockholm med omnejd som täcker allas behov, boendesituation och golvmaterial. Genom att anlita oss för att slippa golv i Stockholm, kan vi erbjuda en skräddarsydd lösning och alltid ett bra pris, golvslipning kan vara billigt.

Oavsett om du vill utföra en mindre golvslipning eller en större golvrenovering har vi rätt kunskap och expertis för att kunna slutföra projektet med perfektion. 

Vi hjälper dig gärna att få ett felfritt och skönt golv ett golv på, vilket även underlättar rengöring av golvet och inkluderar olika alternativ av ytbehandlingar som är anpassade efter material och typ av rum, allt för att lagt golv ska hålla så länge som möjligt.

Dammfri golvslipning av större ytor

Moderna lösningar innebär att vi även har möjlighet att erbjuda dammfri golvslipning, vilket är ett bra alternativ om du till exempel har en öppen planlösning och endast behöver slipa delar av boendet. Dammbildning är annars en komplikation efter en golvslipning i Stockholm, där det kan vara ganska tidskrävande att få bort damm efter att golvet är färdigslipad.

Genom att koppla på en portabel dammsugarenhet, kan maskinen i samband med en golvslipning avlägsna damm som uppstår under arbetet. Vi erbjuder denna service för lite större arbeten och där vi utför golvslipning på ytor om minst 75 kvm.

Byte av golv som är för slitet

Det är inte alltid som det finns möjlighet att slipa golv som är väldigt skadade eller slitna. Vid en inspektion av äldre golv kan vi direkt se om det finns möjlighet att slipa och underhålla golvet så att det inte behöver bytas helt och hållet.

I annat fall, kan vi tillgodose ett passande material som passar din personliga stil, som fyller sin funktion i ditt hem och som även faller inom din budget.

Vad ingår vid en golvrenovering stockholm

Golvrenovering är en väldigt bred tjänst och kan därför innefatta allt från att underhålla golv med vax, byte av golv eller golvslipning för att du ska få den finish och helhetsintryck som du önskar. Vi erbjuder golvrenovering i Stockholm med omnejd, där vi vid en konsultation kan gå igenom dina önskemål och hur omfattande golvrenovering som du behöver.

Anlitar du snickare Stockholm för en totalrenovering av lägenheten eller av huset är golvrenovering även ofta en av delarna som inkluderas, där vi är måna om varje detalj för att du ska få ett slutresultat av hög kvalitet.

Vi erbjuder olika typer av ytbehandlingar för trägolv

Olika typer av golv kräver olika ytbehandlingar för att materialet ska hålla längre och kunna stå emot vardaglig användning. Vi erbjuder därför en komplett katalog av behandlingar för att passa olika träslag efter utförd golvslipning.

Ytbehandlingen innebär att det är bekvämt att gå på golvet, att materialet är enklare att rengöra och att du slipper flisor från trägolv som annars kan ställa till med ganska mycket problem. Olika ytbehandlingar ger även lite olika resultat, utöver att de är anpassade för olika varianter av trägolv.

Detta är de olika typer av ytbehandlingar som vi erbjuder i kombination med att vi ska slipa golv hemma hos dig:

Lack

Lack har under lång tid varit en standard och den mest använda metoden för ytbehandling av flera olika typer av trägolv och framför allt parkett. Lack ger en väldigt fin lyster till golvet, förhindrar repor och skapar också en hinna så att smuts och damm inte tränger in i golvet. Resultatet är ett golv som är enklare att rengöra.

Olja

Olja är särskilt vanligt för trägolv i sov- och vardagsrum, där den allra största fördelen med olja är att det gör golvet mjukt och skönt att gå på. Många väljer även denna form av ytbehandling då den ger trägolv en naturlig finish och golvet blir bara allt vackrare ju längre tiden går.

Hårdvaxolja

Denna ytbehandling är en kombination av lack och olja, vilket ger ett snarlikt resultat till oljade trägolv, men då även fördelen att det är mer tåligt och enklare att rengöra. Ytbehandlingen är anpassad för flera olika typer av trägolv, allt från massivt trägolv till parkettgolv.

Vax

Vi använder framförallt vax som ytbehandling för att underhålla golv som tidigare har oljats in eller som har en lackfinish. Vaxbehandling gör även golvet matt, vilket framför allt minskar halkrisken och kan även ge estetiska fördelar för rummets helhetsbild.

Bets

Detta är en äldre och klassisk metod för att ge golvet en mörkare nyans och göra det riktigt hållbart. Ytbehandlingen är även ett mycket bra val för redan lagda golv som är slitna, där bets är bra på att jämna ut färgen och täcka mörka ringar.

Lut och såpa

För trämaterial som furu och gran används vanligtvis lut och såpa som ytbehandling. Behandlingen innebär att ljusa golv inte gulnar med åren och bevarar sitt nya skick längre. Modernt golvlut passar även golv av ask, ek och bok vilket gör det väldigt multifunktionellt.

När ska man ytbehandla golvet eller slipa golv?

Skicket på golvet påverkar helhetsintrycket i en större utsträckning än vad många kanske tror. Dessutom speglar golvet din personliga stil och kan behandlas för att passa rummets övriga design, känslan som du får och många gånger ökar även ett nylagt eller slipat golv trivseln i bostaden.

Efter utfört arbete kommer du även kunna ta del av en mängd fördelar, där du framför allt kan ta del av ett ökat värde på boendet, ett mer tåligt golv som står emot slag och slitage bättre, samt innebär att du kan lägga till din personliga touch under utförd golvslipning för att få ett slutgiltigt resultat som du kan känna dig riktigt, riktigt nöjd med.

När golvet behöver underhållas beror därför på flera olika faktorer. För att du ska kunna bedöma när det är dags för en golvrenovering eller behandling bör du kika efter saker som skador på golvet, flisor på trägolv eller mörka ringar som påverkar helhetsbilden i ditt boende.

Vi utför alltid kostnadsfria hembesök för att därefter kunna rekommendera den tjänst som vi tror du kommer dra nytta av allra mest, oavsett om det innefattar att slipa, måla eller behandla golvet i din bostad.

Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert

Om du har frågor gällande någon av de golvtjänster som vi erbjuder är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst för mer information. Vi återkopplar vanligtvis inom 24 timmar, där vi kan vägleda dig genom valet av golv, vilket underhåll som kommer att ge nytt liv i ditt gamla trägolv och arbetar med alla typer av golv för att kunna erbjuda en komplett service, där nöjda kunder alltid har första fokus.

Tänk också på att alla våra tjänster täcks av ROT-avdraget, vilket innebär att du kan dra av 30% av arbetskostnaden på de projekt du anlitar oss för. Till detta ingår såklart även vår nöjd-kund-garanti!

Letar du en professionell snickare i Stockholm, ring 08-446 854 94 eller fyll i formuläret på hemsidan, så hjälper vi dig.

Vanliga frågor om golvslipning i Stockholm

 • Vad kostar golvslipning i Stockholm?

  Beroende på vilken typ av golv som behöver slipas varierar kostnaden. En generell prissättning för golvslipning i Stockholm är 250-350 kronor per kvadratmeter. Kontakta oss för att få en offert på golvslipning som täcker dina önskemål och där slipningen anpassas för dina golv.

 • Vem kan utföra en golvläggning?

  En utbildad golvläggare kommer att besitta rätt kunskap för att golvet ska monteras på rätt sätt, få rätt ytbehandling och därmed få en optimal livslängd. Man kan dock även utföra golvläggning själv, där klickgolv är ett bra alternativ och som är enklare att montera på egen hand. När du anlitar oss genomförs arbetet av en utbildad person med lång erfarenhet.

 • Vilket golv ska man välja?

  Budgeten och till vilken typ av rum golvet ska läggas i, har störst betydelse i vilket typ av golv man ska välja. Även fast trägolven fortfarande ligger i toppen som ett mycket uppskattat golvmaterial, är det också mer kostsamt än till exempel plastgolv. Välj material efter din budget och vart golvet ska monteras.

Vad kostar det? Få gratis offert:

Offertförfrågan

Alla tjänster