Fasadrenovering Stockholm

Fasadputs och underhåll av fasader!

En fasadrenovering skyddar husgrunden och ger också ditt hus en bättre helhetsbild. Det spelar ingen roll hur mycket energi eller pengar du lägger på trädgården om fasaden är trasig och behöver underhållas. Vi utför renovering av fasad och målning till ett marknadskonkurrerande pris.

Fasadrenovering Stockholm

Att genomföra en fasadrenovering innebär inte bara att din fastighet får en förbättrad estetisk helhetsbild, utan bidrar även till att skydda husgrunden för att minska risken för vatten- eller fuktskador. 

Som ägare av en fastighet är det därför viktigt att man regelbundet underhåller och renoverar fasaden, för att den ska kunna stå emot olika klimat under året, samt för att byggnaden ska förbli i toppskick.

Som snickare i Stockholm har vi mer än 10 års erfarenhet av fasadrenovering, fasadputs och underhåll av byggnader. Du kan känna dig trygg genom hela processen, där vi alltid utför noggranna inspektioner innan arbetet börjar och informerar dig om varje steg som vi tar, där rätt material av högsta kvalitet används för att ge dig det bästa slutresultatet.

Fasadrenovering i Stockholm består av så många olika typer av underhåll, där du alltid är välkommen att kontakta vår kundtjänst för att vi ska kunna se över fasadens skick och påbörja underhållet så snart som möjligt.

Vi utför fasadrenovering i Stockholm efter dina behov

Alla fastigheter behöver underhållas och fasadens skick har väldigt stor betydelse för hur väl husgrunden skyddas från yttre påverkan, samt även helhetsintrycket som man får.

Det spelar ingen roll hur ambitiös man är i trädgården, om fasaden är trasig kommer detta påverka bedömningen avsevärt. Fasaden är även en viktig punkt som man inspekterar vid en besiktning, inför en kommande husförsäljning.

I många fall är det inte bara de funktionella anledningarna till att många väljer att utföra en fasadrenovering Stockholm eller till och med byte av fasad. Istället handlar det om utseendet och helhetsintrycket man får. Om det inte finns några skador som behöver fixas, kan till och med en fasadtvätt vara nog för att fräscha till fasaden och ge nytt liv till fastigheten.

För att du ska få den allra bästa möjliga lösningen för din fastighet, erbjuder vi en flexibel fasadrenovering i Stockholm med omnejd som alltid är anpassat efter vad du behöver. Vid en fasadrenovering hjälper vi dig till exempel med följande skräddarsydda tjänster:

  • Putsning av fasad
  • Murarbeten
  • Renovering eller byte av fönster och dörrar
  • Målning

Så går en fasadrenovering till via Snickarn' i Stockholm

Vi är alltid måna om att du som kund ska känna att dina behov och önskemål uppfylls vid varje typ av renovering som vi utför. Därför väver vi samman vår expertis om fasadrenovering i Stockholm med dina individuella önskemål, för att kunna ta fram bästa möjliga lösning. 

Hos oss är du i trygga händer och när vi anlitas för en fasadrenovering följer vi alltid nedan steg för att kunna erbjuda en skräddarsydd service som du kan känna dig trygg med.

1. Inspektion av fastighetens fasad

Olika typer av fasader kräver en särskild arbetsmetod för att slutresultatet ska bli av högsta kvalitet och hålla så länge som möjligt.

Vi har lång erfarenhet av fasadrenovering och för att kunna bedöma i vilket skick fasaden är och därmed vilken typ av renovering som du är i behov av. Vi genomför alltid en kostnadsfri inspektion av fastigheten, där vi under denna del kan vägleda dig i vilken typ av putsad eller alternativ fasad som passar dig bäst. 

Olika fasader ger dig både för- och nackdelar, samt är även en kostnadsfråga för många kunder. Efter en kontroll av fasaden kan vi skicka en offert på uppskattad kostnad för planerad fasadrenovering, kostnad för material och totalkostnaden som uppges är alltid efter ROT-avdraget för att du ska kunna få bästa priset.

2. Förberedelser och planering

När du har godkänt en offert kan vi börja att förbereda fasadrenoveringen, köpa in rätt mängd material och planera in ett datum då vi kan påbörja renoveringen av din fasad. Vi är alltid måna om att projektet ska kunna fortgå så snart som möjligt, där vi hjälper dig genom varje steg och håller dig uppdaterad om varje del av renoveringen.

3. Fasadrenovering påbörjas

Beroende på bostadens skick kommer en fasadrenovering att se väldigt olika ut. Om vi hittar stora skador, kommer vi bedöma att fasaden ska bytas helt och kostnaden kommer då att bli högre.

En fasad i klassisk murputs håller i ungefär 40 år, men kan behöva repareras innan detta om det har uppstått sprickor eller andra skador.

Detta är någonting som vi åtgärdar vid en fasadrenovering, där putsen inte behöver bytas helt och hållet. Vi anpassar alltid varje renovering för att passa dina behov, samt använder alltid högkvalitativt material för varje projekt som vi anlitas för.

4. Besiktning av färdig fasad ingår alltid

När arbetet är avklarat genomför vi alltid en besiktning av fasaden för att säkerställa att den är jämn, där en tredje part utför besiktningen för att du ska kunna känna dig lite extra trygg med att välja Snickarn' i Stockholm för kommande fasadrenovering i Stockholm.

Besiktningsprotokollet är även ett bra underlag att använda som dokumentation vid en värdering av fastigheten inför en kommande försäljning eller ägarbyte.

Vad kostar en fasadrenovering i Stockholm?

En fasadrenovering kan antingen innefatta puts av fasad för att den ska bli mer jämn, men även fasadbyte vilket är ett lite mer tidskrävande och omfattande projekt. Olika typer av fasadrenovering innebär även att kostnaden kommer att variera kraftigt.

Även fast ett genomsnittligt pris för fasadrenovering i Stockholm brukar ligga på runt 1 600 kronor per kvadratmeter, får man också räkna med att prissättningen kan variera mellan 1 400-2 600 kronor per kvadratmeter.

Om du har en större fastighet som behöver en fasadrenovering, kan även några hundralappar i skillnad per kvadratmeter påverka den totala kostnaden för ny fasad i Stockholm markant.

För att endast måla fasaden kommer du istället att betala ett timpris för målaren som varierar mellan 350-500 kronor i timmen. Här kan du använda ROT-avdraget, vilket innebär att du sparar 30% av arbetskostnaden. Nedan räkneexempel är baserat på ett timpris på 400 kronor, där en målare i genomsnitt hinner med 4 kvadratmeter i timmen.

Kvadratmeter Arbetskostnad ROT-avdrag Totalkostnad
20 kvadratmeter 2 000 kr (5 timmar) 600 kr 1 400 kr
80 kvadratmeter 8 000 kr (20 timmar) 2 400 kr 5 600 kr
120 kvadratmeter 12 000 kr (30 timmar) 3 600 kr 8 400 kr
200 kvadratmeter 20 000 kr (50 timmar) 6 000 kr 14 000 kr
400 kvadratmeter 40 000 kr (100 timmar) 12 000 kr 28 000 kr

Hur lång tid tar det vanligtvis att renovera fasaden?

Beroende på hur omfattande renoveringen är kommer tidsramen att variera väldigt mycket för en fasadrenovering. I grund och botten handlar det om huruvida fasaden behöver bytas helt eller om det räcker med murarbete för att täcka för sprickor eller andra skador på fasaden.

I genomsnitt kan man räkna med att projektet kommer att ta mellan 2-4 månader för en större fastighet på några våningar.

Om du har en mindre fastighet som behöver en fasadrenovering med puts kan arbetstiden dock ta betydligt kortare tid. Vi beräknar alltid hur lång tid renoveringen kommer att ta i vår offert.

Fasadputs i Stockholm – Bra hållbarhet och livslängd

En väldigt vanlig fasad som man ser på svenska byggnader är fasadputs, vilket är murputs som brukar hålla i mellan 40-50 år. Den har därför en bra hållbarhet och livslängd, för att kunna klara av det svenska klimatet som skiftar väldigt mycket från årstid till årstid.

För att fasaden ska fungera optimalt erbjuder vi fasadputs i Stockholm, där man antingen kan laga en fasad som inte är alltför skadad, alternativt byta den putsade fasaden helt och hållet om vi anser att den inte är bärande nog eller har gjort sitt.

Vilken typ av fasad ska man välja?

När det är dags att renovera fasaden och där det krävs byte av fasad kommer vi till kanske en av de viktigaste punkterna med fasadrenovering – vilken fasad ska man välja?

Fasaden fungerar som ett skal för huskonstruktionen, där omfattande skador eller sprickor kan ge upphov till fuktskador eller andra negativa påföljder som kan bli ganska kostsamma. Detta är varför det är viktigt att man prioriterar en fasadrenovering och regelbundet ser över fasaden för att kolla efter tecken på att den kan behöva underhållas.

Det finns för- och nackdelar med olika typer av fasader, där det kan vara både faktorer som storlek på byggnaden, klimat, typ av fastighet och vilket estetiskt intryck man föredrar som påverkar vilken fasadputsning som kommer att passa dig bäst. Men även priset har väldigt stor betydelse, eftersom några alternativ, bland annat en träfasad, brukar kosta mer att byta per kvadratmeter än till exempel murputs.

För- och nackdelar med olika typer av fasader

Här går vi igenom både fördelar och nackdelar med olika material för fasader, vilket kan hjälpa dig att välja rätt fasad för din fastighet eller bostad. Innan vi utför en renovering kan vi rekommendera en puts som vi tycker är bäst lämpad för din budget och projektet, samt där vi bokar in en tid under året som ger de allra bästa förutsättningarna. 

Det spelar egentligen ingen roll för resultatet eller hållbarheten om man genomför en fasadrenovering under sommaren eller vintern. Däremot kommer arbetsförhållandena att vara bättre när vädret är varmare, vilket kommer göra arbetet mer effektivt.

Putsad fasad

Den kanske mest flexibla fasadtypen är en putsad fasad som kan ha olika färger, detaljer och som även kan formas bättre efter konstruktion och önskemål. En putsfasad håller i mellan 40-50 år, men är fram till detta ett väldigt hållbart material som kan hålla väldigt bra om man rengör fasaden och utför annat nödvändigt underhåll genom åren.

Putsade fasader tillhör en av våra expertområden, där vi har arbetat med putsade fasader för olika byggnationer och många olika projekt genom åren. Dock är det viktigt att du regelbundet kontrollerar att det inte är sprickor eller andra skador på den putsade fasaden, då detta annars lätt kan leda till fukt- eller vattenskador i hemmet om det inte åtgärdas.

Tegelfasad

En tegelfasad är visserligen mer kostsam, men är även den typ av fasad som har allra bäst livslängd. Förutom att man behöver underhålla eller reparera lokala skador som kan uppstå, kan en tegelfasad hålla i många hundra år.

En nackdel med tegel är dock att materialet inte är särskilt anpassningsbart, vilket gör renoveringen lite begränsad vad gäller hur konstruktionen kan utformas.

Träfasad

Träfasader har en lång historia och är ett väldigt uppskattat val i landet. Många anser att det inte finns något mer svenskt än ett klassiskt rött trähus med vita knutar. Även fast trä är ett uppskattat estetiskt val, är det också viktigt att du har omkostnaderna i åtanke.

Träfasad är både mer kostsamt att byta, samt kräver också mer regelbundet underhåll än andra typer av fasader där man rekommenderar att fasaden målas om ungefär vart tionde år.

Däremot kommer träfasader att vara hållbara och står emot väder mycket bra, dessutom är det enklare att modifiera byggnaden om man till exempel vill bygga till eller förändra utseendet på huset.

En träfasad är mycket vacker och om du inte har något emot det extra arbetet som krävs vad gäller underhållning av fasaden, kan denna typ av fasad vara ett passande val för dig.

När ska man renovera fasaden i Stockholm?

Det finns egentligen väldigt tydliga indikationer på när det kan vara dags att boka en fasadrenovering i Stockholm. 

Framför allt bör du hålla utkik efter skador på fasaden som hål in till husgrunden, avskavd fasad eller sprickor som kommer att behöva åtgärdas för att fasaden ska ge optimalt skydd från väder och vind, men även för att byggnaden ska se respektabel ut. Om dessa saker inte åtgärdas snabbt, kan det leda till fukt- eller vattenskador.

Så får du fasaden att hålla längre

Som boende eller ägare av fastigheten, finns det flera saker som du kan tänka på för att fasaden ska hålla längre tid mellan sina byten.

Dels är det viktigt att skador eller sprickor som uppstår åtgärdas så snabbt som möjligt, samt att man utför nödvändigt underhåll regelbundet som till exempel fasadtvätt, samt att man tar bort tillväxt som murgröna eller annat på fasaden som också kommer att påverka hållbarheten på fasaden.

Så vi rekommenderar att du granskar fasaden minst två gånger per år, för att se om du kan hitta några eventuella sprickbildningar eller skador som har uppkommit efter snön eller det varma klimatet under sommarmånaderna. Om detta åtgärdas snabbt, kommer du att kunna undvika ett eventuellt fasadbyte tidigare.

Hur ofta ska man tvätta fasaden?

Någonting som kommer att hålla fasaden fräsch och även göra att den håller längre är att regelbundet tvätta fasaden. Vi rekommenderar att du bokar in en fasadtvätt vartannat år för att kunna ta bort alg- och mögelpåväxt som kan ge skador och även gör att byggnaden ser mer sliten ut.

Du kan antingen utföra en fasadtvätt på egen hand, där det är viktigt att du införskaffar rätt medel. Alternativt kan du anlita oss för att göra jobbet åt dig. Vi kan även tvätta fasaden i samband med att vi utför murarbeten för att till exempel åtgärda skador eller sprickor.

Krävs det bygglov för fasadrenovering i Stockholm?

I de flesta fall när du endast ska förbättra skicket på fasaden och inte göra några förändringar, krävs det inget bygglov för att kunna starta ditt projekt med att byta puts eller renovera fasaden.

Om du däremot planerar en renovering som är väldigt omfattande och som till exempel påverkar planritningen eller på annat sätt ändrar helhetsintrycket av fastigheten, kan det vara värt att dubbelkolla med din kommun om ett bygglov krävs, för att du inte ska stöta på några problem senare under renoveringen.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert och inspektion av fasaden

Vi erbjuder mer än bara fasadrenovering och fasadputs. Tack vare våra kunniga hantverkare som har lång erfarenhet inom branschen, kan vi erbjuda allt från totalrenovering, renovering av kök- och badrum, byte av fönster och en mängd andra projekt som behöver åtgärdas i din fastighet.

Tack vare ROT-avdraget får du även en reducering av arbetskostnaden på 30% upp till 50 000 kronor per person och år för all typ av fasadrenovering och övriga tjänster som vi erbjuder.

Kontakta oss för mer information och där vi alltid erbjuder en kostnadsfri och icke bindande offert, samt konsultation inför ditt kommande projekt. Tack vare vår nöjd-kund-garanti kan du lita på att du känner dig 100% nöjd med färdig renovering!

Letar du en professionell snickare i Stockholm, ring 08-446 854 94 eller fyll i formuläret på hemsidan, så hjälper vi dig.

Vanliga frågor om fasadrenovering i Stockholm

  • Vad kostar en fasadrenovering i Stockholm?

    Ett genomsnittligt pris för fasadrenovering brukar ligga på 1 600 kronor per kvadratmeter. Däremot kan priset variera mellan 1 400-2 600 kronor per kvadratmeter, beroende på hur omfattande renovering som krävs och vilken typ av fasadbeklädnad som används.

  • Vilka fördelar finns det med fasadputs?

    De två största fördelarna med att välja fasadputs är att det är hållbart och har en längre livslängd. En putsad fasad brukar hålla i mellan 40-50 år innan det behöver bytas eller renoveras, vilket gör det till en väldigt bra investering även fast kostnaden för fasadputs är något högre kan det trots allt spara dig pengar i det långa loppet.

  • Hur ofta ska man renovera fasaden?

    En fasad behöver renoveras med jämna mellanrum och en tumregel är att den bör renoveras efter runt 40-50 år. Har man istället en träfasad, så brukar den kräva mer renovering och underhåll där fasaden bör målas vart tionde år.

Vad kostar det? Få gratis offert:

Offertförfrågan

Alla tjänster