Badrumsrenovering Stockholm

Vi hittar den perfekta lösningen för ditt badrum!

Just badrum kräver särskild expertis eftersom det handlar om renovering i våtutrymme. All badrumsrenovering som vi utför är av kunnig och utbildad personal, vilket inte bara ger ett bra slutresultat. Det innebär även mindre risker och att renoveringen täcks av försäkringsbolagen.

Badrumsrenovering Stockholm

Ett praktiskt och välrenoverat badrum kommer inte bara att uppgradera ditt hem och öka marknadsvärdet, det skapar även en bättre trivsel i lägenheten eller huset och är därmed värt att investera i. 

Hur omfattande renovering som du behöver beror dock på när badrummet senast renoverades, om det finns några skador som behöver åtgärdas och hur dina preferenser vad gäller standard och design ser ut.

Oavsett om du är i behov av en mindre renovering eller letar efter en snickare Stockholm som kan utföra en totalrenovering av badrummet, är vi en firma som du kan lita på och som erbjuder tjänster som fyller alla individuella behov.

Våra tjänster omfattas av ROT-avdrag, vilket innebär att vi kan erbjuda ett väldigt generöst pris för allt som rör renovering av badrum. Kontakta vår kundtjänst idag för att diskutera en renovering av badrummet i ditt hem och gör det både mer praktiskt att använda, samt där du kan lägga till personliga detaljer.

Badrumsrenovering i Stockholm efter dina önskemål

En badrumsrenovering Stockholm kan bestå från allt mellan mindre småfix, byte av vitvaror till en helrenovering där det gamla badrummet rivs ut och ersätts med någonting mer modernt. Oavsett vilken typ av badrumsrenovering i Stockholm som du är i behov av, har vi skräddarsytt de tjänster som vi erbjuder för att projektet ska kunna anpassas efter dina önskemål och familjesituation.

Vi är experter på att bygga nya badrum och kan renovera ditt badrum för att uppnå högsta kvalitet och en ultimat standard som uppgraderar dina levnadsförhållanden. 

Våra tjänster kan erbjudas både till privatpersoner och företag inom hela Stockholm med omnejd. Som byggfirma har vi mer än 10 års erfarenhet av badrumsrenoveringar i Stockholm, där du kan känna dig trygg med att få ett slutresultat av hög kvalitet och som du känner dig 100% nöjd med, tack vare vår nöjd-kund-garanti.

Vad ingår i en badrumsrenovering i Stockholm?

Så vad kan då en badrumsrenovering i Stockholm bestå av? Beroende på för vilken typ av badrumsrenovering vi anlitas för ser processen lite annorlunda ut. Nedan följer en lista på saker som vi kan åtgärda eller genomföra vid en renovering av badrum:

 • Rivning av badrum
 • El- och VVS-montering (avlopp)
 • Montering av nya badrum och renovera tvättstuga
 • Tätskikt
 • Plattsättning (kakel och klinker)
 • Målning av golv och väggar
 • Installation av vitvaror (tvättmaskin, torktumlare etc)
 • Montering av badrumsmöbler
 • Besiktning efter färdig renovering

Vi erbjuder kostnadsfri konsultation till alla kunder

Eftersom alla har olika behov när det kommer till badrumsrenovering vill vi alltid kunna erbjuda en service och tjänst som passar när du vill renovera ditt badrum.

Det är därför som vi erbjuder en kostnadsfri konsultation på plats, där vi kan kontrollera ditt badrum, skapa en plan för hur projektet bäst ska utformas och där du även har möjlighet att tillgodose oss med dina egna ideer och önskemål, för att vi ska kunna genomföra en bra och billig badrumsrenovering som både vi och du själv känner sig nöjd med. 

Vi guidar dig sedan genom hela processen för att du ska känna dig säker och inkluderad med valet av hantverkare och totalentreprenad för badrum.

Att tänka på när man ska renovera badrum i Stockholm

För att du ska få det badrum som du alltid drömt om är det flera saker som du ska tänka på inför att du ska renovera badrum i Stockholm. 

Dels ska arbetet baseras på din budget och preferenser för att skapa den bästa badrumsrenoveringen. Men utöver detta är det också viktigt att du funderar på detaljer, vilken renovering av badrum som gör det mer praktiskt att använda och även vilken design som du föredrar om du ska bygga ett nytt badrum helt från grunden.

Att du har en bra bild innan om vilket slutresultat som du eftersträvar, innebär att vi får en tydlig överblick på vilket material som ska beställas in, men där vi även har möjlighet att hitta en säker lösning som passar våtutrymmen, samtidigt som dina önskemål tas med i beräkningen.

Så några saker som du måste fundera på inför en inspektion och planering av din kommande badrumsrenovering är enligt oss följande:

1. Budget för renoveringen

Din budget kommer bland annat att påverka valet av material och även hur omfattande renovering som du har råd med. Dock krävs det inte alltid en stor renovering för att få nytt liv i badrummet och göra det mer modernt. Tillsammans med dig kan vi hitta en effektiv och bra lösning utefter din satta budget.

2. Design och utformning

Få en bra bild över hur du vill att det slutliga resultatet ska se ut. Detta underlättar sedan valet av klinker och färg på väggar och golv, detaljer och vilka vitvaror som behöver beställas in. Vi erbjuder en paketlösning för att hjälpa dig från början till slut.

Tänk på att välja en design som är så neutralt som möjligt om du vill göra din bostad mer attraktiv vid en eventuell försäljning senare.

3. Funktionalitet

Det är viktigt att badrummet är praktiskt att använda och även har bra förvaringsmöjligheter. Inkludera tillräckligt med plats för skåp och fundera på hur varje del av badrummet kan bli så funktionellt som möjligt för att passa din familj.

4. Användning av badrummet

Hur du planerar att använda badrummet kommer också att ha betydelse och framför allt om du designar ett badrum från grunden.

Så mycket kostar en badrumsrenovering i Stockholm

Att genomföra en badrumsrenovering i Stockholm kan variera väldigt mycket i pris och beror på faktorer som vilket material man föredrar att använda, storleken på badrummet, vilken renovering som behöver åtgärdas och om det finns några andra särskilda faktorer som påverkar tidsramen och då den totala kostnaden.

Ett generellt pris för renoverade badrum i Stockholm brukar ligga på ungefär 185 000 kronor. Om man har ett mindre badrum kan dock kostnaden bli betydligt mindre än så.

En fördel med att anlita en byggfirma för att göra en badrumsrenovering i Stockholm till ett bra pris är dels att du kan säkerställa att regelverket följs, samt att renoveringen täcks enligt försäkringsbolagens kriterier.

Eftersom varje situation och badrum ser väldigt olika ut, genomför vi alltid en inspektion av badrummet eller det våtutrymme som ska renoveras. Utefter detta kan vi sedan ge ett komplett pris och tidsram inför den kommande renoveringen som du planerar, så att du får koll på vad som ingår i en badrumsrenovering och till vilken kostnad.

Nedan är ett räkneexempel för en badrumsrenovering av en yta på 5 kvadratmeter:

Tjänst Arbetstid Pris
Rivning 8 timmar 4 000 kronor
VVS 12 timmar 7 000 kronor
El 8 timmar 7 000 kronor
Målning 5 timmar 5 000 kronor
Golvläggning 7 timmar 6 000 kronor
Material 8 timmar 20 000 kronor
Vitvaror 5 timmar 15 000 kronor
Total tidsåtgång 53 timmar 64 000 kronor

Kan man renovera badrum i Stockholm själv?

Om man känner att sitt badrum är i behov av en uppfräschning kanske man tänker att man kan spara en rejäl slant på att renovera badrummet på egen hand. Vid mindre småfix kan man med rätt kunskap om renovering av våtutrymmen utföra jobbet själv.

Det finns ingen lag som säger att man inte har rätt att renovera badrum i Stockholm på egen hand, däremot är det viktigt att du är väl införstådd med riskerna som detta kan leda till och framför allt om renoveringen är mer omfattande måste man besitta rätt kunskap för att kunna slutföra arbetet på rätt sätt.

Många fördelar med att anlita en hantverkare

Däremot är det alltid en fördel att anlita en hantverkare som har lång erfarenhet av hur en renovering ska utföras för att minska risken för fukt- eller vattenskador, en konsekvens som annars kan bli väldigt dyr.

Anlitar man en registrerad firma är man garanterad att arbetet täcks upp av försäkringsbolagen, vilket det inte alltid gör när man genomför en badrumsrenovering på egen hand. Gå igenom vad som gäller och vilka önskemål du har med en kunnig hantverkare och du kan ta del av många fördelar och få ett badrum som håller många år framöver.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert eller mer information

Är du redo att starta projektet och börja planera hur själva arbetet kan utformas efter dina önskemål är du välkommen att kontakta vår kundtjänst. Vi kan inspektera badrummet inför en mer omfattande renovering för att hitta den bästa lösningen för dig, samt även ge dig en uppskattning om hur lång tid projektet kommer att ta att slutföra.

Snickarn' i Stockholm ger alltid en kostnadsfri offert och erbjuder skräddarsydda tjänster som innebär att du kan få det badrum som du alltid velat ha. Våra tjänster erbjuds inom Stockholm med omnejd, till både privatpersoner och företag.

Vi är experter på allt från att bygga nya badrum helt från grunden, där vi kan hjälpa dig med allt från skissning till planering av renoveringen, till mindre småfix som gör badrummet mer praktiskt att använda. Prata med vår kundtjänst idag och vi kan boka in en gratis konsultation på ett datum som passar dig!

Letar du en professionell snickare i Stockholm, ring 08-446 854 94 eller fyll i formuläret på hemsidan, så hjälper vi dig.

Vanliga frågor om badrumsrenovering i Stockholm

 • Vad kostar en badrumsrenovering i Stockholm?

  Det genomsnittliga priset för att renovera ett badrum i Stockholm ligger på ungefär 185 000 kronor. Detta gäller dock för medelstora badrum, så har du en mer omfattande renovering av badrum så kommer du behöva en högre budget. För mindre badrum kommer kostnaden istället att bli lägre. Ansök om offert för att få en överblick på kostnaden för din badrumsrenovering.

 • Vad ingår i en badrumsrenovering?

  En badrumsrenovering kan bestå av att det gamla badrummet helt rivs ut, för att sedan ersättas med en mer modern och praktisk lösning som passar dig. Detta innefattar då plattsättning av kakel och klinker, målning, tätskikt, installering av vitvaror och andra detaljer som skapar det badrum som du alltid har drömt om.

 • Vad finns det för regler vid en badrumsrenovering?

  Eftersom det är ett våtrum ska renoveras, är det viktigt att man följer kraven och reglerna för vilket tätskikt som ska användas och hur en renovering ska gå till för att minska risken för fukt- eller vattenskador. Det krävs oftast inget bygglov för att renovera badrum i Stockholm.

 • Hur lång tid tar en badrumsrenovering att slutföra?

  I genomsnitt får man förvänta sig att en mer omfattande renovering av badrum tar några veckor att genomföra. En tumregel är att arbetet tar i genomsnitt 4-6 veckor, men beror på hur stor eller liten yta som projektet innefattar och vilken renovering som man behöver.

Vad kostar det? Få gratis offert:

Offertförfrågan

Alla tjänster